LISÄÄ MINUSTA / MORE ABOUT ME

Kuusi itselleni tärkeää osaamisaluettani ovat:

1) Esiintyminen

Esiintyminen on minulle rakkainta ja siinä olen kotonani ja kaikki aistit auki. Vahva hetkessä eläminen on minulle tärkeää ja aina kiinnostavaa.

2) Tiimityöskentely- ja –johtamistaidot

Esittävää taidetta tehdään lähes aina ryhmässä. Olen tehnyt myös useasti töitä tasavertaisen työparin kanssa, ja mielestäni jakaminen edistää luovuutta. Alallamme on vihdoin herätty myös siihen, miten paljon hyvä johtaminen vaikuttaa lopputulokseen, työssäjaksamiseen ja ylipäätään koko työn tekemisen etiikkaan. Pyrin reflektoimaan ja kehittämään omia tiimityöskentely- ja johtamistaitojani jatkuvasti.

4) Argumentointitaidot ja kokonaisuuksien hahmottaminen

Asioiden perusteleminen ja selkeä ilmaisu ovat minulle avaimia saavutettavaan ja avoimeen taidekenttään. Minulla on paljon kokemusta kirjoittamisesta ja hyvät tutkijan analyysitaidot kehittävän työotteen tueksi. Hahmotan hyvin suuria kokonaisuuksia ja rakenteellisia syyseuraussuhteita.

5) Oman alan tuntemus

Olen nähnyt todella paljon teoksia niin Suomessa kuin ulkomailla ja seuraan koko ajan alaa monista näkökulmista. Olen mielelläni mukana keskustelemassa, jotta voisimme jakaa asioita, vahvistaa ammatillista yhteisöllisyyttä sekä oppia toisiltamme. Moninaisten työroolieni ja laajan verkostoituneisuuteni kautta minulla on erinomainen ymmärrys tanssikentän rakenteista, haasteista ja valtasuhteista.  

6) Poliittinen näkökulma

Ajatuksiani politiikasta kuvaa hyvin Leena-Maija Rossin väitöskirjassaan muotoilema lause "Politiikka on kamppailua merkityksistä". Politiikka siis ulottuu kaikkialle, missä annamme asioille merkityksiä ja arvoa. Olen huomannut, ettei työelämässä ole montaakaan asiaa, mikä ei olisi poliittista. Siksi on mielestäni hyvin tärkeää olla tietoinen muun muassa erilaisten valtapositioiden tuomista vastuista, arvovalinnoista sekä eettisistä kysymyksistä, kohdistuivat ne sitten teosten aineellisiin tai aineettomiin oikeuksiin tai työryhmien henkiseen työhyvinvointiin. Taidekentän toimijana ja vallankäyttäjänä myös minulla on vastuu alan hyvinvoinnista ja siitä, millaisena haluamme tuoda taidetta yleisölle esiin nyt ja tulevaisuudessa. 

Koen, että työni näyttämöllä, taiteellisena johtajana, opettajana tai enemmän kulisseissa hallinnon, tuotannon tai kirjoittamisen parissa ovat kaikki samaa taiteilijan työtä, vain hieman eri näkökulmista katsottuna. Päämäärä on lopulta aina sama: tarjota ajateltavaa ja koettavaa, haastaa ihmisten käsityksiä tanssista ja taiteesta – ja ehkä lopulta koko elämästä. Samat arvoni seuraavat työssäni kaikkialle. Missä tahansa positiossa työtäni teenkin, koen aina suurta eettistä vastuuta. Päämääräni on "valita paremmin", kehittää kentän käytäntöjä taiteilija- ja yleisöystävällisemmiksi.

Urani alusta asti minulle oli itsestään selvää, että taiteilijan työn ohella pitää yrittää vaikuttaa myös tanssikentän rakenteisiin, jotta taidetyö olisi ylipäätään mahdollista. Lisäksi minulle on tärkeää, että yhä enemmän ihmisiä pääsee nauttimaan tanssitaiteesta, tai saa mahdollisuuden tutustua siihen. Tanssilla, ja taiteella ylipäänsä, olisi paljon enemmän annettavaa kuin sen asema nykyisessä yhteiskunnassamme mahdollistaa. Niinpä olen tietoisesti pyrkinyt toimimaan myös taidekentän kulisseissa.

Opettajana haluan jakaa arvostustani taiteen tekemistä kohtaan, kehittää ihmisten ymmärrystä kehostaan ja tanssista kokonaisvaltaisena taidemuotona sekä harjoittaa oppilaita harjoittelemaan pitkäjänteisesti. Opetuksessani korostan etenkin tietoista energian jatkuvuutta läpi kehon ja raajojen, tanssijan suhdetta tilaan sekä erilaisten liikelaatujen etsimistä. Kaikkea lävistää ilo ja arvostus jokaisen omaa ainutlaatuista tanssivälinettä, kehoa, kohtaan. Tanssista ja omasta kehollisuudestaan saa ja pitää voida nauttia.

Koulutukseni olen saanut Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance -korkeakoulusta (BA Hons Dance Theatre) ja Helsingin yliopiston teatteritieteen oppiaineesta, jossa painotin tanssintutkimuksen opintoja (Filosofian maisteri FM).
Pyydä päivitetty CV sähköpostilla!